Algemene Voorwaarden FNRS versie januari 2014
uitgaven bespaart door op basis van het voorgaande andere accommodatie ter beschikking te stellen dan volgens de betreffende overeenkomst ter beschikking gesteld zou moeten worden, recht op het bedrag van die besparing.
6. In het geval dat de klant de overeenkomst met de gebruiker op grond van het voorgaande lid 5 van dit artikel beëindigt, dan zal de gebruiker uit dien hoofde nimmer tot enige schadevergoeding gehouden zijn jegens de klant.
Paarden
Artikel 17
1. Paarden worden alleen in overleg
met de gebruiker geplaatst. Het is niet mogelijk een dier ter plaatse te verkopen en door een ander paard te vervangen, zonder voorafgaand overleg met de gebruiker.
2. De klant zorgt ervoor (i) dat het originele paardenpaspoort (dus niet slechts kopie daarvan) te allen tijde bij het paard van de klant aanwezig is, (ii) dat het paard van de klant is voorzien van een chip (transponder) en (iii) dat het paard is geregistreerd in een daarvoor bestemde database, zulks overeenkomstig vigerende Europese en nationale wet- en regelgeving terzake de identificatie en registratie van paarden. Indien het paard van de klant om welke reden en voor welke duur dan ook bij de gebruiker wordt geplaatst, dan zal het originele paardenpaspoort van dit paard voorafgaand aan de plaatsing door of namens de klant aan de gebruiker worden overhandigd en door deze voor de klant worden gehouden gedurende de periode dat het paard bij de gebruiker is geplaatst. Bij de afgifte van het paardenpaspoort aan de gebruiker zal door de gebruiker een schriftelijke verklaring van ontvangst aan de klant worden afgegeven.
3. De kant vrijwaart de gebruiker voor alle schade (inclusief doch niet gelimiteerd tot kosten en boetes), die de gebruiker lijdt de als gevolg van niet-naleving door de klant van vigerende Europese en nationale wet- en regelgeving terzake de identificatie en registratie van paarden. De klant zal zich ervoor inspannen en alle benodigde handelingen verrichten om aan voornoemde wet- en regelgeving te voldoen en, indien er sprake zou zijn van een schending van deze wet- en regelgeving, om eventuele
daarmee gepaard gaande kosten en schade voor de gebruiker te beperken.
4. In bijzondere situaties, zulks ter beoordeling van de gebruiker, kunnen er om gezondheidstechnische redenen door de gebruiker voorzorgsmaatregelen worden getroffen ter voorkoming van insleep (het van buiten naar binnen brengen van besmettelijke ziekten), dan wel verspreiding van besmettelijke dierziekten. Deze maatregelen geschieden steeds in overleg met de dierenarts van de gebruiker.
Dierenarts
Artikel 18
1. Indien een paard van een klant verzorging of behandeling door een dierenarts nodig heeft, dan gebeurt dit, na voorafgaand over-leg met de klant, door de dieren-arts van de klant.
2. In situaties van nood is de gebrui-ker zelfstandig bevoegd om de dierenarts van de klant in te scha-kelen. Is de genoemde dierenarts niet beschikbaar, dan is de gebrui-ker bevoegd de hulp van de die-renarts van de gebruiker in te roe-pen. Of er sprake is van een noodgeval, is uitsluitend ter be-oordeling van de gebruiker.
3. De kosten van de veterinaire ver-zorging of behandeling zijn niet in prijs inbegrepen en worden afzon-derlijk door de gebruiker aan de klant doorberekend en dienover-eenkomstig door de klant aan de gebruiker vergoed.
Trailers en overige (paarden- ) vervoersmiddelen
Artikel 19
1. Trailers en overige vervoersmiddelen worden uitsluitend gestald door en namens de klant in overleg met de gebruiker en op de plaats die de gebruiker daarvoor aanwijst. Het tijdelijk parkeren van personenauto’s, trailers en overige vervoersmiddelen geschiedt op de daartoe bestemde plaatsen op het bedrijf van de gebruiker.
2. De gebruiker heeft het recht om voor het structureel stallen van trailers en overige vervoersmiddelen op het bedrijf van de gebruiker, een vergoeding aan de kant in rekening te brengen.
3. Alle trailers en overige vervoersmiddelen die door of namens de klant op het bedrijfsterrein van de gebruiker zijn geplaatst en aldaar verblijven,
staan daar voor rekening en risico van de klant. De klant dient zelf voor verzekering van deze zaken te zorgen alsmede voor passende beveiligingsmaatregelen, zoals een disselslot en dergelijke.
Klachten
Artikel 20
Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten schriftelijk volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de gebruiker binnen 2 weken nadat de klant de gebreken heeft geconstateerd of heeft kunnen constateren.
Geldigheid algemene voorwaarden
Artikel 21
1. De ongeldigheid van één of meer van de bepalingen in deze algemene voorwaarden, laat de geldigheid van alle andere bepalingen onverlet.
2. Blijkt een bepaling in deze algemene voorwaarden om enigerlei reden ongeldig, dan worden partijen geacht een geldige vervangende bepaling te zijn overeengekomen, die de ongeldige bepaling naar strekking en reikwijdte zoveel mogelijk benadert.
Rechtskeuze en forum
Artikel 22
1. De overeenkomsten waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard, worden beheersd door en zijn uitsluitend onderworpen aan het Nederlandse recht.
2. Alle geschillen die ontstaan omtrent of naar aanleiding van overeenkomsten tussen een gebruiker en een klant en de uitvoering daarvan zullen uitsluitend ter beslechting worden voorgelegd aan de competente rechter in het Arrondissement Amsterdam met uitsluiting van iedere andere rechter.
Conflicten
Artikel 23
1. Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld in de Nederlandse en in de Engelse taal. In geval van verschillen in (de interpretatie van) de tekst prevaleert de Nederlandse tekst.
2. In het geval dat een bepaling uit deze algemene voorwaarden strijdig is met een bepaling uit de onderliggende overeenkomst, prevaleert de bepaling uit de overeenkomst.